Drömmare

Alexis Weak - Drömmare

"Jag har en tanke om att alla som skriver musik har en särskild period i ens liv när inspirationen växte sig starkare och kom att bli ett bestående uttryck för känslor, tankar, erfarenheter och stil. Kan du dra dig till minnes en sådan period?
– Om jag letar tillräckligt noggrant skulle jag kunna hitta texter i gamla byrålådor från 14 års ålder och framåt. Att skriva texter blev tidigt ett uttryckssätt för mig, precis som andra väljer att skriva dagbok, men det dröjde innan jag vågade dela med mig av materialet.

Man får känslan av att du berättar om den perioden av ditt liv på låten ”Drömmare”, när du sjunger ”Jag är ett barn av trasiga förhållanden, musiken är min baby och du får inte hålla den”. Kan du beskriva hur ditt liv såg ut på den tiden?
– Det var nog som många andra har det i tonåren, en hjälplöshet för att man ännu inte riktigt är sin egen person. Man är en del av sin uppväxt och måste leva med att man inte alltid kan ta sina egna beslut; man är liksom bunden i situationen man kommer ifrån. Min musik uttrycker väl hur jag ville komma ur situationen, fastän alternativen inte var så många."

Ur "http://www.throwmeaway.se/intervju/alexis-weak/".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0